FAMPING.

FAMPING.

Veel festivals hebben een nieuwe doelgroep ontdekt, het gezin! Er worden speciale activiteiten georganiseerd. En een deel van de camping wordt vaak speciaal afgezet voor families.

VERTHUIZEN.

VERTHUIZEN.

De prijzen van woningen zijn enorm gestegen en er zijn minder woningen beschikbaar. Wat doe je dan?

Je interieur aanpakken zodat het toch voelt alsof je een nieuw huis hebt. Je gaat in je eigen huis verhuizen. Voor de interieurbranche een mooie kans om dit te omarmen.

UNTOURIST.

UNTOURIST.

Niemand wil meer een echte toerist zijn, alleen maar consumeren en verder niets. Nee we willen onderdeel zijn van onze bestemming, een positieve bijdrage leveren en dingen zien die ‘gewone’ toeristen niet zien. Zodat we thuis kunnen komen en zeggen dat we de stad/land echt hebben ervaart. Dus geen rondvaart door de gracht maar een wandeling met daklozen

PRITECTION.

PRITECTION.

Bescherming van je privacy door middel van speciale zonnebril of kleding die gezichtsherkenning onmogelijk maakt op straat.

MANSPREAD.

MANSPREAD.

Als man heb je het misschien niet eens in de gaten. Maar vrouwen vinden het heel irritant als mannen in het openbaar vervoer meer dan 1 plaats innemen. Dat ze zo wijdbeens zitten dat je er bijna niet naast kunt zitten. Of dat mannen hun benen ook niet wat meer bij elkaar doen en tegen je aan blijven zitten. Gaat het hier over iets praktisch, sociaal of masculien?

PHYGITAL.

PHYGITAL.

Voornamelijk gebruikt in retail. Hiermee worden ervaringen in de winkel of thuis specialer door het toevoegen van online beleving. Zoals een virtuele passpiegel of een virtuele make-up spiegel. In Korea is er zelfs een virtuele winkel waarmee je met behulp van het scannen van de producten op een billboard alle producten thuisbezorgd krijgt. De combinatie van de fysieke wereld en online gemak brengen oneindig veel nieuwe mogelijkheden voor retailers.

RAFELRANDJE.

RAFELRANDJE.

In een maatschappij waar alles maakbaar lijkt te zijn missen steeds meer mensen ‘rafelrandjes’. Plekken in de stad die niet helemaal perfect zijn en waar creativiteit ontstaat. Waar dingen niet gebeuren volgens de standaard normen en waarden, waar de dwarsliggers zijn. In veel steden kun je urban safari’s doen waarbij juist deze lelijke plekken van de stad getoond worden. Zodat je niet alleen de gladgepolijste instagram versie van een stad ziet maar juist het hele verhaal hoort.

PLOGGING.

PLOGGING.

Plastic opruimen tijdens het joggen. Deze trend is overgewaaid uit Zweden (Plocka upp = oprapen) en houdt in dat je tijdens het hardlopen ook afval oprtuimt wat je tegenkomt. In Nederland ziet je dit steeds vaker op het strand. Ook eigenlijk heel logisch dat je afval opruimt in plaats van het laat liggen. En het is ook nog eens een extra workout met al dat bukken erbij!

DATASEXUEEL.

DATASEXUEEL.

Stappentellers, strava, sleepcycle, Fitbit, Polarflow. Voor elke activiteit is wel een app te downloaden waarmee je je voortgang kan bijhouden. Genoeg input voor de dataseksueel. Voor wie het intensief bijhouden van cijfers over zichzelf zoals hartslag, calorieen, aantal uren slaap (en daar een beetje opgewonden over raken) aan de orde van de dag is. Met als doel gezonder, productiever en gelukkiger te zijn.

BOSBADEN.

BOSBADEN.

Je onderdompelen in het groen om te ontstressen en connectie met de natuur te maken. ???

Shinrin Yoku is het Japanse woord voor bosbaden. Studies tonen aan dat badderen in het bos je hartslag en bloeddruk kan laten dalen en je creativiteit kan. Je luistert naar alle geluiden om je heen en voelt de ondergrond door op blote voeten te lopen. Klinkt dit vaag of wordt je al rustig als je dit leest?